Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вікові хвороби мозку: як вберегтись?

Вікові хвороби мозку: як вберегтись?
5 Лис 2019 17:50 | Новини України

Американський психіатр, професор Гері Смолл, стверджує, що кожна людина повинна знати, наскільки вона здорова, і наскільки добре працює його мозок. “Хвороба Альцгеймера досі невиліковна. Чотири фактори, зокрема, допомагають затримати розпад мозку”, – констатує психіатр.

Професор пояснює: спортивна діяльність вивільняє білки, які стимулюють клітини мозку краще взаємодіяти один з одним. Чому спеції негативно впливають на мозок? Смолл зауважує, що люди, які мають надлишкову вагу в середині свого життя, схильні до ризику деменції в літньому віці. Крім того, вчений радить вживати омега-3 жири з риби або горіхів, які допомагають боротися із запаленням, пов’язаних з руйнуванням мозку.

Якщо у вашому житті багато стресу, ви робите велику кількість стресових гормонів, таких як кортизол, пояснює професор Смолл. Порада від вченого: регулярно розслабляти тіло, медитуючи або займаючись такими видами спорту, як йога або тай-чи. Вчений стверджує, що спілкування і бесіди з іншими людьми є відмінним тренуванням мозку.

Оставить комментарий

avatar
250