Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ми маємо чіткий план, а також міжнародну підтримку – Президент про звільнення окупованих Росією Донбасу та Криму

Ми маємо чіткий план, а також міжнародну підтримку – Президент про звільнення окупованих Росією Донбасу та Криму
25 Бер 2019 21:45 | Новини України

Президент Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Прямий» підкреслив, що Україна має чіткий план щодо звільнення окупованих територій, міжнародну підтримку відновлення нашого суверенітету та територіальної цілісності. Глава держави також наголосив, що намагання домовитись з агресором є марними.

«Ключ від миру знаходиться не в Києві, як дехто намагається навішати локшину на вуха. І не в Брюсселі, і не у Вашингтоні. Ключ до миру знаходиться у Москві. І Путін зараз дуже прагне, щоб Україна обрала дуже лояльну до нього людину і це дозволило б Путіну втягнути Україну або в Російську імперію, або в Радянський союз», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми маємо абсолютно чіткий план, який вже реалізований, до речі підписаний Путіним, від імені Європейського Союзу – підписаний Президентом Франції і Канцлером Німеччини. В повній координації з нашими партнерами зі США», – нагадав Президент.

За його словами, цей план передбачає рішення Ради Безпеки ООН щодо запровадження миротворчої місії під егідою ООН, яка роззброїть незаконні збройні формування на окупованих територіях Донбасу, Росія повинна буде вивести свої окупаційні війська з території Донбасу, а також забезпечить виведення важкої техніки і артилерії з окупованої території. Також буде забезпечено виконання всіх безпекових умов для початку політичного процесу. Буде повернуто контроль України над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону.

Оставить комментарий

avatar
250