Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент наголошує на важливості запровадження податку на виведений капітал, який стимулюватиме розвиток економіки

Президент наголошує на важливості запровадження податку на виведений капітал, який стимулюватиме розвиток економіки
25 Бер 2019 16:25 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами-аграріями обговорив питання  стимулювання і розвитку агропромислової науки та освіти. Глава держави зауважив, що треба відповідально ставитися до податків і наголосив на неприпустимості популістичного підходу «всім – все». При цьому він пояснив свою позицію щодо оподаткування в частині податку на прибуток, зокрема і в агробізнесі.

«Якщо б до вас прийшли популісти, вони б сказали треба знизити податки, або їх взагалі ліквідувати та підвищити зарплати. Оце хід популістів, якщо двома словами сказати: всім – все. І більше нічого. Це не працює», – сказав Петро Порошенко.

При цьому Глава держави повідомив, що вже зареєстрований його законопроект про податок на виведений капітал. «Податок на прибуток. Поки нам потрібен як повітря розвиток, приберіть цей податок, взагалі. У нас має бути один критерій – податок на виведений капітал. Що ти вклав у виробництво, в науку, в технології, в інвестиції, в зарплату – нуль оподаткування. Що ти вивів: роялті, дивіденди, відсотки – заплати. Бо ти вивів на споживання. І це чесно», – сказав Президент та підкреслив, що це «як адреналін, який точно стимулює розвиток». Водночас, за його словами, цьому чиниться спротив.

Оставить комментарий

avatar
250