Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент закликав не повторювати помилок минулого, коли втрата єдності українців призводила до втрати державності

Президент закликав не повторювати помилок минулого, коли втрата єдності українців призводила до втрати державності
25 Бер 2019 15:45 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України наголосив, що єдність українців у ці п’ять років дала нам шанс на європейське майбутнє. Водночас  він зауважив, що й раніше, 100 років тому, такі шанси були, але їх  було втрачено.

«Національно-визвольні змагання 1917-1922 років. Тоді Господь теж подарував цей шанс. Більше того, у 1918 році Україна та Польща звернулися до Вселенського Патріархату про автокефалію для незалежної церкви. В 1918 році обидві держави мали абсолютно одні й ті ж самі підстави для того, щоб вийти на результат. В 1924 році Польща автокефалію отримала, а  Україна – ні. Чому? Бо такої держави як Україна в 1924 вже не існувало. Польща існувала, а ми – ні. Бо в Польщі еліта і нація об’єдналися, а в Україні еліта займалася взаємопоборюванням», – констатував Президент.

«Замість того, щоб боронити країну від москалів, вони шукали, як це зараз називають «інформаційні технології» підірвати єдність і стабільність країни зсередини, і наввипередки бігли до москалів – хто перший здасть державу», – нагадав Петро Порошенко.

Оставить комментарий

avatar
250