Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому ми прокидаємось з головним болем?

Чому ми прокидаємось з головним болем?
28 Жов 2019 18:50 | Новини України

Головний біль вранці може мати багато різних причин: мігрені, синдром апное уві сні, скрип зубами, алкоголь, а також серйозні хвороби. Але іноді у неприємного стану важкої голови вранці є більш серйозні підстави. У ці години організм виробляє менше ендорфінів і енкефалінів – речовин, які діють як природні знеболювальні.

Це підвищує кров’яний тиск, і врезультаті може виникати головний біль. Наслідком таких зупинок дихання уві сні стають гіпоксія і підвищений тиск, в зв’язку з якими і розвивається головний біль. Визначити самостійно у себе апное важко, але його характерною ознакою є втома, відчувається незважаючи на тривалий сон.

Найчастіше ця особливість залишається неявній для людини, при цьому вона може мати багато негативних наслідків для здоров’я. В алкоголі присутні сполуки, які можуть негативно взаємодіяти з нейротрансмиттерами в мозку і викликати головний біль або навіть мігрені. У деяких випадках існує ймовірність того, що за головним болем стоїть щось серйозне – наприклад, пухлина головного мозку.

Оставить комментарий

avatar
250