Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська ознайомилася з підходом до організації харчування та фізичного виховання дітей у школах Латвії

Олена Зеленська ознайомилася з підходом до організації харчування та фізичного виховання дітей у школах Латвії
17 Жов 2019 18:40 | Новини України

Під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Латвійської Республіки перша леді Олена Зеленська відвідала середню школу № 49 у Ризі та ознайомилася з системою організації шкільного харчування та фізичного виховання дітей у Латвії.

Візит до латвійської середньої школи було включено до програми з особистої ініціативи дружини Президента. Одним зі своїх пріоритетів у ролі першої леді України Олена Зеленська бачить реформування системи харчування та фізичного виховання школярів як запоруку здоров’я майбутніх поколінь українців, а тому активно вивчає підходи й досвід інших країн у цій сфері.

«П’ять днів на тиждень наші діти харчуються у школі, і те, що вони їдять, безпосередньо впливає на їхнє здоров’я. Безумовно, забезпечення та контроль якості й корисності шкільного харчування мають бути першочерговим завданням. Але, вивчаючи цю проблему разом з профільними фахівцями, я також побачила, що велика кількість дітей вважає шкільну їжу несмачною та замінює повноцінний обід снеками. Ми маємо знайти комплексне рішення: зробити шкільне харчування не тільки здоровим і корисним, а й смачним, та почати формувати у дітей здорові харчові звички», – розповіла Олена Зеленська.

Оставить комментарий

avatar
250