Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент: Боротьба з бідністю стає питанням національної безпеки держави

Президент: Боротьба з бідністю стає питанням національної безпеки держави
23 Бер 2019 00:05 | Новини України

«На сьогоднішній день, крім оборони держави і ви знаєте, що наша команда зробила для оборони, крім зовнішньої політики і ви знаєте, що ми зробили, питання подолання бідності, боротьби з бідністю стає, якщо хочете питанням національної безпеки держави. А це вже пряма компетенція Президента», – наголосив Президент Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Україна».

«Ми розуміємо, що на сьогоднішній день ті, хто найбільше постраждав від російської агресії – це пенсіонери. Бо мінімальна заробітна плата зростає, середня заробітна плата зростає, соціальні виплати зростають. Пенсійні виплати підвищуються повільніше. Саме тому, в 2017 році було прийнято рішення про проведення щорічних індексацій. Це наш перший постріл у боротьбі з бідністю», – підкреслив він.

Водночас Глава держави зауважив, що зрозуміло, що цього замало і особливо для тих, хто отримує мінімальну пенсію, а це ті, хто має стаж, але працювали санітарками, прибиральницями і отримували найнижчі зарплати.

Президент нагадав, що проведення індексації та виплата компенсацій таким категоріям пенсіонерів стала можливою за рахунок коштів, які надійшли до бюджету Пенсійного фонду від розмитнення так званих євроблях. «Ця сума склала 13,6 млрд грн. Це означає, що кожен пенсіонер, який отримує мінімальну пенсію, отримає 2410 грн.», – зазначив він.

Оставить комментарий

avatar
250