Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна зацікавлена у поверненні незаконно виведених у Латвію активів українських екс-чиновників – Президент

Україна зацікавлена у поверненні незаконно виведених у Латвію активів українських екс-чиновників – Президент
16 Жов 2019 14:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Латвійської Республіки обговорив з Президентом Латвії Егілсом Левітсом тему повернення виведених до латвійських банків коштів злочинного походження, які пов’язані з колишніми українськими високопосадовцями.

«Окрема тема сьогоднішньої розмови – це кошти злочинного походження, пов’язані з українськими екс-чиновниками, які були виведені до латвійських банків з України. Тут ми налаштовані на активну двосторонню співпрацю. Це стосується й питання повернення активів, щодо яких уже є відповідне рішення суду, а також пошуку інших активів, які могли бути незаконно виведені з України до Латвії», – повідомив Президент під час виступу за підсумками переговорів з Егілсом Левітсом.

Водночас Президент Латвії зазначив, що необхідно зачекати на рішення суду і є домовленість, що українська сторона має надати необхідні докази для вирішення цього питання.

Також Володимир Зеленський повідомив, що обговорював з латвійським колегою труднощі в роботі латвійського бізнесу в Україні. Президент наголосив, що захист іноземних інвесторів є одним із пріоритетів для Української держави.

Оставить комментарий

avatar
250