Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна потребує потужної та динамічної безпекової служби, яка діє за найвищими стандартами ЄС і НАТО – Президент

Україна потребує потужної та динамічної безпекової служби, яка діє за найвищими стандартами ЄС і НАТО – Президент
22 Бер 2019 17:05 | Новини України

«Безумовно, СБУ має продовжити поступ на шляху реформ. Україна потребує потужної, динамічної та гнучкої безпекової служби, яка діє за найвищими стандартами і принципами ЄС і НАТО», – заявив Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди 27-ї річниці створення СБУ.

За його словами, Служба повинна бути повністю незалежною від політики і мати чітко визначені та цілеспрямовані функції – контррозвідки, боротьби з тероризмом та захисту державних таємниць, захисту від викликів і загроз, в тому числі в економіці держави.

Президент додав, що модернізація СБУ означає, що вона має бути не військовою, а цивільною структурою, як це є в Європі, США. «Це не зробить її слабшою, а навпаки – міцнішою, гнучкішою, врешті-решт здатною протистояти загрозам, які походять з Російської Федерації», – переконаний Президент.

«Модернізована СБУ, яка працює під цивільним контролем, з дотриманням прав людини, парламентським наглядом як це зазначено в законі про національну безпеку, сприятиме посиленню довіри та ефективної співпраці з нашими партнерами з Євроатлантичної спільноти безпеки та розвідки. Можу наголосити і подякувати, що і співпрацю по розвідці, і співпрацю в безпековій сфері, Служба здійснює надзвичайно ефективно», – наголосив Президент.

Оставить комментарий

avatar
250