Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський підписав закон про зміни до законодавства щодо стимулювання інвестиційної діяльності

Володимир Зеленський підписав закон про зміни до законодавства щодо стимулювання інвестиційної діяльності
11 Жов 2019 20:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» № 132-IX, ухвалений Верховною Радою 20 вересня 2019 року.

Закон має на меті поліпшення інвестиційного клімату в нашій країні за окремими напрямами, обраними в результаті комплексної оцінки відповідності законодавства України найкращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку у методології рейтингу Doing Business.

Документ вносить зміни до низки законодавчих актів, які містять застаріле та неефективне регулювання. Зокрема, він спрямований на усунення юридичних прогалин, а також упровадження в правову систему України інноваційних правових інструментів.

Основні положення законопроекту передбачають серед іншого відповідальність осіб із заінтересованістю та посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані правочином із заінтересованістю, укладеним на неринкових умовах, згода на вчинення якого була надана мажоритарним акціонером або призначеними ним особами; розширення переліку правочинів, які вважаються правочинами із заінтересованістю.

Оставить комментарий

avatar
250