Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Власники ЗМІ не повинні впливати на редакційну політику своїх медіа – Глава держави

Власники ЗМІ не повинні впливати на редакційну політику своїх медіа – Глава держави
10 Жов 2019 22:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський виступає за усунення на законодавчому рівні можливості впливу бізнесменів на редакційну політику засобів масової інформації, що належать їм.

«Усі власники засобів масової інформації повинні бути бізнесменами, а не політиками. В них може бути портфель 90%, але вони не повинні впливати на політику того чи іншого ЗМІ», – заявив Президент України під час прес-марафону.

Володимир Зеленський висловив думку, що це можна врегулювати відповідним законом, розробку якого він готовий підтримати.

Підготувати документ могло б Міністерство культури, молоді та спорту України. «Ми чекали, коли у нас повністю сформується міністерство, яким керує Володимир Бородянський, і ми почнемо. Вибудуємо рамку для цього законопроекту і будемо обговорювати. Ми повинні обговорити це з телеканалами, щоб у нас не було жодного непорозуміння», – пояснив Президент.

За його словами, всім добре відомо, що в Україні головні медіагрупи належать представникам великого бізнесу. «В нас усі канали, які мають покриття, які можна чути і бачити, – ми знаємо всіх власників», – зауважив він.

Оставить комментарий

avatar
250