Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Поширені міфи про роботу головного мозку

Поширені міфи про роботу головного мозку
1 Жов 2019 07:26 | Новини України

Людина використовує мозок лише частково. Одне з найпопулярніших і досить вульгарних тверджень про мозок – він працює не в повну силу. Це не так. Ряд наукових досліджень свідчить, що в мозку немає зон, які б завжди були пасивними.

З віком мозок працює гірше. Прийнято вважати, що в міру віку для людини стають все більш високими ризики нейродегенеративних хвороб. Однак, хоча зі старінням людина дійсно схильна гірше запам’ятовувати нову інформацію (ця риса коригується когнітивними тренуваннями) і їй стає важче вибудовувати логічні умовиводи, в іншому на функціонуванні головного мозку старіння практично ніяк не відбивається.

Алкоголь вбиває клітини мозку. Насправді, якщо не вживати спиртне регулярно, то його переробку цілком зможе осилити печінка. Зловживання алкоголем може призводити до втрати координації і здатності ясно мислити, як до наслідків того, що печінка не справляється з розщепленням надлишків спиртного, і його дією виявляється торкнуться мозочок. У той же час, за словами вчених, це не може бути причиною руйнувань на клітинному рівні.

Розвиваючі ігри для мозку роблять розумнішими. Якщо вам пропонують якісь ігри та вправи, що допомагають стати розумнішими, не вірте, що таке можливо. На думку вчених, це скоріше безглузде заняття, оскільки все зводиться до виконання однотипних завдань, що точно не підвищує інтелекту.

У творчих особистостей сильніше розвинена права півкуля. Судячи за даними досліджень, обидві півкулі мозку працюють у всіх людей однаково, тобто, немає більш істотною активності тільки одного з них у зв’язку з творчими або іншими здібностями.

Оставить комментарий

avatar
250