Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Процес децентралізації не є незворотнім, тож маємо не допустити його згортання – Президент на Івано-Франківщині

Процес децентралізації не є незворотнім, тож маємо не допустити його згортання – Президент на Івано-Франківщині
19 Бер 2019 15:05 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку на Івано-Франківщині застеріг, що процес децентралізації може бути зупинений і закликав українців об’єднатися, щоб цього не допустити.

Глава держави наголосив, що завдяки децентралізації було передано владу, повноваження, а разом з цим фінансові ресурси. «Бо відповідальність без ресурсу – той обман, яким завжди раніше займалася українська влада… Раніше частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті весь час перебувала на межі 30%. Сьогодні, починаючи з 2018 року відбулася історична подія – частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті з урахуванням субсидій і субвенцій складає 51%», – зауважив він.

«Наголошую, лише необхідність витрат на оборону зараз, під час агресії не дає мені далі просувати співвідношення на користь місцевих бюджетів. Але я точно захисник децентралізації… І чи є вже зміни у децентралізації незворотними? Точно ні. Я людина, яка розбирається і в бюджеті: змінити два закони – закон про бюджет і Бюджетний кодекс. І до побачення – всі гроші знову на Київ і всі з торбами на печерські пагорби. Тому нам треба зараз об’єднатися і не допустити повернення», – наголосив Глава держави.

Оставить комментарий

avatar
250