Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський обговорив з американськими сенаторами Рональдом Джонсоном та Крістофером Мерфі підтримку України у сферах безпеки та енергетики

Володимир Зеленський обговорив з американськими сенаторами Рональдом Джонсоном та Крістофером Мерфі підтримку України у сферах безпеки та енергетики
5 Вер 2019 21:25 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з сенаторами США Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі. 

Під час зустрічі Глава держави відзначив потужну підтримку України обома палатами Конгресу США. Він подякував сенаторам, які входять до Сенатського українського кокусу, за їхній особистий внесок у формування цієї підтримки.

«Хочу подякувати нашому стратегічному партнеру США за постійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент також висловив вдячність американським законодавцям за їхню активну позицію щодо необхідності надання Україні подальшої безпекової допомоги, а також сподівання, що обсяги цієї допомоги збільшуватимуться.

Глава держави відзначив і послідовну політику санкцій США проти Росії, привернувши увагу до російської «паспортизації» громадян України на Донбасі та необхідності відповідного реагування.

Сторони обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема підкреслили важливість диверсифікації постачання в Україну енергоносіїв шляхом налагодження їхніх поставок зі США. Співрозмовники позитивно відзначили підписаний Меморандум між Україною, Польщею та США щодо постачання американського скрапленого газу.

Оставить комментарий

avatar
250