Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Сумщині Марина Порошенко ознайомилася із системою соціальних послуг для людей

На Сумщині Марина Порошенко ознайомилася із системою соціальних послуг для людей
14 Бер 2019 19:45 | Новини України

14 березня дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Сумську область. У ході поїздки Перша леді ознайомилася з роботою новоствореного Інклюзивно-ресурсного центру в с. Косівщина, який обслуговує дітей Сумського району та Миропільської ОТГ Краснопільського району.

Цей ІРЦ відкрито в рамках всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», до якого Сумська область долучилася в березні 2018 року. Наразі психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги отримують 45 дітей з особливими освітніми потребами району.

Також дружина Президента ознайомилася з навчальним процесом в опорній Косівщинській загальноосвітній школі, де впроваджено інклюзивну форму освіти.

У ході візиту Марина Порошенко поспілкувалася зі студентами та професорсько-викладацьким складом Сумського державного університету. Адже, цей заклад входить до каталогу кращих дослідницьких університетів світу від Шанхайського рейтингу та до авторитетного каталогу кращих університетів світу рейтингу Times Higher Education (THE). Серед українських вищих навчальних закладів Сумський державний університету входить у п’ятірку лідерів.

Оставить комментарий

avatar
250