Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський – до депутатів під час розгляду питання про зняття недоторканності: Просто зробіть те, що ви обіцяли людям довгий час

Володимир Зеленський – до депутатів під час розгляду питання про зняття недоторканності: Просто зробіть те, що ви обіцяли людям довгий час
3 Вер 2019 11:45 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду підтримати проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів і зазначив, що зі скасуванням недоторканності з’явиться можливість притягнення народних обранців до кримінальної відповідальності. При цьому у них буде імунітет на політичні рішення та позиції.

«Я хочу розвіяти всі міфи та всі політичні маніпуляції: у депутатів зберігається індемнітет – вони не нестимуть відповідальності за політичні рішення, за голосування чи будь-які політичні та публічні виступи. Йдеться про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності», – заявив Глава держави під час виступу на другій сесії Верховної Ради IX скликання.

«Якщо депутат збиває людину або «кришує» видобуток бурштину, або вчиняє будь-який інший кримінальний злочин – він повинен відповідати», – наголосив Володимир Зеленський.

Він також зауважив, що парламент – це насамперед законодавчий орган, а не місце, де можна п’ять років ховатися.

Оставить комментарий

avatar
250