Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент на Житомирщині: Конкретні результати децентралізації – це наша відповідь критикам

Президент на Житомирщині: Конкретні результати децентралізації – це наша відповідь критикам
11 Бер 2019 15:05 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини запевнив, що продовжить програму децентралізації, яку ініціював у 2014 році.

Глава держави подякував громадянам за підтримку децентралізації, яка передбачає передачу прав, повноважень, грошей і відповідальності територіальним громадам. «Влада, повноваження, гроші і відповідальність. Бо відповідальність без ресурсів – це обман. Тому разом з відповідальністю ми передали на місця фінансовий ресурс. Це чесно і справедливо. Тепер у зведеному бюджеті держави частка державного бюджету – 49%. Це вперше за всі часи існування України. На все – на зовнішню політику, на армію, на будь-які інші витрати 49%. І 51%, враховуючи субсидії і субвенції, місцевим бюджетам», – зауважив Глава держави.

«Що це означає для громад? Ми раз і назавжди відмовилися від позиції, коли тільки в Києві знають, що потрібно територіальній громаді. Ми не диктуємо, скільки і на який проект коштів має витрачати громада. Ще недавно, хочу нагадати кожному з вас, було саме так. І посланці з торбами не виходили з київських кабінетів на Печерську. А сьогодні те, що заробили – те ваше, з центрального бюджету передають кошти на вашу підтримку», – додав він. За його словами, в 2013 році кошти державного фонду, які спрямовувалися на підтримку місцевих бюджетів складали 500 млн грн., а в 2018 році –33,5 млрд. «В 67 разів збільшена державна підтримка громад», – зауважив він.

Оставить комментарий

avatar
250