Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії зміцнить армію та збільшить гарантії безпеки українців – Президент

Створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії зміцнить армію та збільшить гарантії безпеки українців – Президент
11 Бер 2019 14:05 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини наголосив на важливості розвитку української ракетної галузі особливо в умовах нових загроз з боку країни-агресора.

«Тут, на Батьківщині Сергія Корольова (вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор – ред.), я хочу нагадати, що Україна багата досвідом в ракетобудуванні. Насправді ми про нього згадали п’ять років тому. І ви вже чули результати цих випробувань, які проведені нами зараз», – сказав Президент.

Він нагадав, що Україна дотримувалася певних обмежень, які накладав Договір про ракети середньої та меншої дальності, що діяв з часів СРСР. «Тепер Росія, послідовно створюючи нові і нові загрози для європейської безпеки зруйнувала, знищила цей договір», – наголосив Президент та підкреслив, що «висновки з нової ситуації роблять усі наші партнери».

«США юридично вийшли з цього договору. Зробили висновки і ми. Нашим конструкторським бюро, нашій промисловості тепер не зв’язують руки жодні обмеження дальності польоту ракет», – підкреслив Петро Порошенко.

Оставить комментарий

avatar
250