Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Жодні «схеми» не допоможуть уникнути відповідальності – Президент про боротьбу з незаконним видобутком бурштину

Жодні «схеми» не допоможуть уникнути відповідальності – Президент про боротьбу з незаконним видобутком бурштину
12 Сер 2019 15:25 | Новини України

Усі особи, причетні до незаконного видобутку бурштину в Україні, будуть покарані, і жодні «схеми» не допоможуть уникнути відповідальності. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час наради у Житомирській області.

«Ми з гвинтокрила побачили, що у вас відбувається і з вирубкою лісу, і з бурштином. Знаємо всі прізвища, хто стоїть за розкраданням державних надр. Ми обов’язково займемося цим питанням. Думаю, що ці люди далеко не поїдуть з нашої країни», – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський підкреслив, що проблема незаконного видобутку бурштину набула масштабу екологічного лиха, тисячі гектарів земель перетворено на пустелю.

«Ми розуміємо, що люди полюють на бурштин, що це справжня війна кримінальних авторитетів, які прикривалися і поліцією, і СБУ, і прокуратурою, з державою», – заявив Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що, згідно з його інформацією, обсяг чорного ринку бурштину експерти оцінюють у 500 млн доларів на рік, а загальний масштаб втрат держави – десятки мільярдів гривень.

Оставить комментарий

avatar
250