Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Марина Порошенко поспілкувалася з хмельничанами щодо соціальних змін в освіті та медицині

Марина Порошенко поспілкувалася з хмельничанами щодо соціальних змін в освіті та медицині
6 Бер 2019 19:05 | Новини України

Дружина Президента Марина Порошенко відвідала Хмельниччину з робочою поїздкою. Це одна із перших областей України, яка у 2017 році приєдналася до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

За час проекту в регіоні кількість інклюзивних навчальних закладів збільшилася на 40% – до 187 шкіл, а кількість учнів з особливими освітніми потребами зросла на 25% – до 531 дитини.

Перша леді ознайомилася з роботою Інклюзивно-ресурсного центру  Ганнопільської сільської ради Славутицького району. Це один із 26 ІРЦ в області. Центр обслуговує понад 5 тисяч дітей кількох наближених об’єднаних територіальних громад. У ньому створені умови для надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Також Марина Порошенко побувала в Ізяславському навчально-реабілітаційному центрі, де навчаються, виховуються і проходять реабілітацію 129 вихованців з ДЦП та наслідками поліомієліту. Головне завдання центру – соціальна адаптація. Багато випускників закладу закінчили вищі навчальні заклади, стали музикантами, керівниками підприємств, спортсменами.  Серед випускників також –  учасник АТО Андрій Панчоха та волонтер Тетяна Юзепчук, яка за свою діяльність отримала грамоту Президента України Петра Порошенка.

Оставить комментарий

avatar
250