Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави: Україна має право створювати сучасні і ефективні системи озброєння для самозахисту

Глава держави: Україна має право створювати сучасні і ефективні системи озброєння для самозахисту
6 Бер 2019 18:05 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час засідання РНБО наголосив, що Україна із розумінням поставилася до рішення США про вихід з Договору про ракети середньої і меншої дальності. «Ми вважаємо це рішення виправданим і таким, що відповідає сьогоднішньому стану безпекової ситуації як на європейському континенті, так і в світі загалом», – наголосив Глава держави.

Президент зауважив, що послідовний розвал Росією системи контролю над озброєнням, в тому числі в рамках Договору про звичайні збройні сили в Європі і Договору про ракети середньої і меншої дальності, спонукає Україну і союзників шукати і знаходити належні засоби для підтримання безпеки. «Окремо хочу наголосити, що і з України це знімає певні обмеження та зобов’язання, яких ми дотримувалися раніше. Висновки робіть самі», – сказав він.

Глава держави наголосив: «За таких обставин, враховуючи що Будапештський меморандум блокується Росією і тому не діє, а членами НАТО ми поки що не стали, бо блокувалося це аж до 2014 року – ми маємо серйозно замислитись над додатковим зміцненням оборонного потенціалу нашої держави».

Оставить комментарий

avatar
250