Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нацкомісія пропонує зміни, щоб знизити тарифи на електрику для промисловості

Джерело: УКРІНФОРМ

Нацкомісія пропонує зміни, щоб знизити тарифи на електрику для промисловості
2 Сер 2019 09:00 | Новини України

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, направила до Кабінету міністрів проект постанови.

Про це повідомляє пресслужба регулятора у Facebook.

«Один з варіантів рішення, який сьогодні опрацьовується, – це внесення змін до діючого положення про покладання спеціальних обов’язків на ринку електричної енергії. Регулятор зацікавлений в прозорому та недискримінаційному ціноутворенні», – зазначили у НКРЕКП.

Зазначається, що рішення внести пропозиції до Кабінету міністрів України було ухвалене під час зустрічі уповноважених осіб Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з представниками Нікопольського та Запорізького феросплавних заводів, Дніпроспецсталі, Дніпровського металургійного заводу, Покровського ГЗК, Марганецького ГЗК, Дніпроазоту та інших промислових споживачів електроенергії.

Як повідомялося, постановою Кабінету міністрів від 5 червня 2019 №483 затверджено Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії. Ним, зокрема, передбачено врегулювання питання компенсації виробникам з альтернативних джерел енергії за рахунок тарифу оператора системи передачі.

Оставить комментарий

avatar
250