Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Небажання об’єднуватись означатиме погіршення рівня життя людей – Президент про завершення створення об’єднаних громад до 2020 року

Небажання об’єднуватись означатиме погіршення рівня життя людей – Президент про завершення створення об’єднаних громад до 2020 року
5 Бер 2019 14:25 | Новини України

Президент Петро Порошенко наголошує, що децентралізація доводить свою ефективність, але і саму реформу, і її результати потрібно захистити, гарантувавши її незворотність. Про це Петро Порошенко заявив на засіданні Ради регіонального розвитку Дніпропетровської  області.

Він нагадав, що у 2014 році, коли починалась реформа, було багато запитань чи точно об’єднання громад буде добровільним, чи не будуть примушувати. «Ми тоді пообіцяли – даємо слово це буде добровільно», – зауважив Президент.

«Зараз хочу вам повідомити, у 2019 році добровільність закінчиться. Тому, що найважчий період ми пройшли. Децентралізація довела свою ефективність. І небажання об’єднуватись буде означати погіршення рівня життя людей в тих громадах, які не об’єднуються. А от людей ми будемо захищати», – заявив Глава держави.

Президент додав: «І моя мета, щоб на виборах у 2020 році всі йшли на вибори уже в об’єднаних громадах. Впевнений в тому, що це принесе свій результат».

Петро Порошенко особливо наголосив на важливості забезпечити незворотність реформи. «Єдине, що нам зараз потрібно зробити – захистити децентралізацію, продемонструвати, що цей шлях незворотній. Бо, на жаль, поки що наша модель децентралізації є дуже крихка і розвернути її (легко – ред.). При плануванні бюджету на наступний рік просто змінити співвідношення державного і місцевого бюджетів. І повернути сумні часи 2013 року. І всі ці цифри, коли бюджети місцевого самоврядування зростали у три, чотири, п’ять разів під час війни, а бюджети розвитку зростали у сім, десять, п’ятнадцять разів. Все це може виявитися приємними спогадами. Тому це є наша битва – битва за захист децентралізації», – сказав Президент.

Оставить комментарий

avatar
250