Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Голова КМДА повинен скласти свої повноваження перед новообраним Президентом – Андрій Богдан

Голова КМДА повинен скласти свої повноваження перед новообраним Президентом – Андрій Богдан
30 Лип 2019 14:45 | Новини України

Згідно з чинним законодавством України, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко повинен скласти свої повноваження перед новообраним Президентом України. Про це під час брифінгу заявив керівник Офісу Президента України Андрій Богдан.

Він пояснив, що, згідно зі ст. 118 Конституції України, голову місцевої державної адміністрації призначає та звільняє з посади Президент України за поданням Кабінету Міністрів. При цьому ч. 2 ст. 8 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» передбачає, що Президент України призначає на посаду голів місцевих державних адміністрацій на строк повноважень Президента України. Після обрання нового Глави держави керівники місцевих держадміністрацій продовжують здійснювати повноваження до призначення нових голів місцевих держадміністрацій.

«На жаль, з моменту інавгурації нового Президента – пана Зеленського – подання Кабінету Міністрів про звільнення Віталія Кличка не надходило. Я написав нагадування на ім’я міністра Кабінету Міністрів, у якому попросив на підставі тих самих статей – ст. 118 Конституції України та ст. 8 ЗУ «Про місцеві державні адміністрації» – надати подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації», – наголосив Андрій Богдан.

Оставить комментарий

avatar
250