Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Денісова поскаржилась ООН на репресії проти кримських татар і розповіла про ситуацію на Донбасі

Джерело: Aspi

Денісова поскаржилась ООН на репресії проти кримських татар і розповіла про ситуацію на Донбасі
28 Лип 2019 07:30 | Новини України

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова провела зустріч з з новопризначеною Главою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер.

За словами Денісової, в ході зустрічі обговорили ситуацію на сході України та пов’язані з конфліктом порушення прав людини – ускладнений перетин лінії розмежування, труднощі з реалізацією соціальних виплат та пенсій.

Денісова нагадала, що місія ООН з прав людини має представництво в Донецьку та Луганську, а також можливість здійснювати віддалений моніторинг ситуації в Криму. Саме тому український омбудсмен звернулася до Глави місії з проханням про обмін інформацією.

“Репресії проти кримських татар та громадян України, напад на храм ПЦУ в Криму, справи Едема Бекірова, Володимира Балуха, Павла Гриба – на цих питаннях я особливо наголосила. Також попросила сприяння в переміщенні ув’язнених з ОРДЛО на територію України. Якщо з тимчасово окупованої території Луганської області за останні півроку мені вдалося перемістити вже 319 людей, то окупаційна адміністрація т.зв. «ДНР» блокує цей процесс”, – розповіла подробиці Денісова.

Оставить комментарий

avatar
250