Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МВФ підтверджує готовність прислати місію в Україну, щойно новий уряд визначиться зі своїми пріоритетами

МВФ підтверджує готовність прислати місію в Україну, щойно новий уряд визначиться зі своїми пріоритетами
27 Лип 2019 07:30 | Новини України

Позиція Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо переговорів з Україною про відновлення фінансування залишається колишньою: Фонд чекає на формування нового уряду та пріоритетів його політики.

“Команда (місія – ІФ) готова повернутися до Києва для продовження дискусій після парламентських виборів, щойно новий уряд буде здатний визначитися з пріоритетами своєї політики”, – сказав представник фонду Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні в четвер, майже дослівно повторивши заяву голови місії Рона ван Родена за підсумками її роботи в Україні в травні.

Поточну програму співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (майже $1,4 млрд) надано одразу, тоді як умовою виділення решти коштів є успішні піврічні перегляди програми у 2019 році.

Місія МВФ працювала в Україні в травні, проте поїхала без рекомендацій щодо виділення чергового траншу. Голова місії МВФ Рон ван Роден заявив про її готовність повернутися в Київ після парламентських виборів і формування нового уряду. Водночас експерти МВФ дійшли висновку щодо реалістичності грошово-кредитної та податково-бюджетної політики, зазначив Рон ван Роден.

За прогнозами Нацбанку України, угоди про нову програму розширеного фінансування з МВФ терміном три-чотири роки обсягом від $5 млрд до $10 млрд може бути досягнуто до кінця цього року, що дасть змогу до січня отримати перший транш за нею розміром близько $2 млрд.

Оставить комментарий

avatar
250