Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У липні ціна на газ для населення зменшиться на 10,4% – Президент обговорив ситуацію на енергетичному ринку України з профільними відомствами

У липні ціна на газ для населення зменшиться на 10,4% – Президент обговорив ситуацію на енергетичному ринку України з профільними відомствами
11 Лип 2019 17:45 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський 11 липня зустрівся з представниками НАК «Нафтогаз» і Міністерства енергетики та вугільної промисловості, щоб обговорити ситуацію на енергетичному ринку країни та можливості для зниження ціни на газ для населення.

Представник Президента у Кабінеті Міністрів Андрій Герус наголосив, що на енергетичних ринках України існує проблема монополізації, що не дозволяє споживачам та українській економіці користуватися конкурентною ціною на відповідні ресурси. Але є випадки, коли споживачі виграють від тенденцій конкурентних ринків. Як приклад він навів нещодавню ситуацію з нафтопродуктами: «Ми провели моніторинг цін і побачили, що оптові ціни суттєво знизилися, а АЗС не відреагували. Ми звернули на це увагу, АЗС дослухалися і зменшили ціну приблизно на 1 грн. Тобто 7 млн автомобілістів отримали зниження вартості, і це економія близько 1 млрд грн на місяць на нафтопродуктах».

Водночас актуальним питанням для споживачів залишається ціна на газ та електроенергію. За словами Андрія Геруса, за останні місяці відбулося зниження ціни на газ і є передумови для подальшого здешевлення вже в липні, а сумарне зменшення ціни газу за травень – липень становитиме близько 21%.

Оставить комментарий

avatar
250