Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Понад 200 цьогорічних випускників Покрова готуються до проходження Національного мультипредметного тесту

Понад 200 цьогорічних  випускників  Покрова готуються до проходження Національного мультипредметного тесту
25 Січ 2023 13:17 | Новини Покрова

Стало відомо, якою буде вступна кампанія – 2023.

Як і  минулого року, з огляду на безпекову ситуацію, звичне для українських абітурієнтів ЗНО замінять Національним мультипредметний тестом. Проте цьогоріч мультитест стане довшим, дещо складнішим, а прохідний бал вищим.

За інформацією управління освіти, як і торік, вступники  складатимуть тестування за спрощеною процедурою – три предмети в один день. Два предмети будуть обов’язковими (українська мова та математика) та один предмет за вибором:  іноземна мова, фізика, хімія, біологія, історія України.

Тест складатиметься на комп’ютерах у тимчасових екзаменаційних центрах, створених у населених пунктах України, так і за її межами.

Учаснику надаватиметься 180 хвилин на виконання усіх трьох предметних блоків та можливість самостійно розподіляти свій час .

Новацією також стане мінімальний прохідний бал, який дорівнює не менше 10% для кожного предмета, залежно від максимальної кількості балів, що буде запропоновано в тому чи іншому варіанті тесту.

Реєстрація проходитиме у квітні, у травні абітурієнти повинні будуть підтвердити свою участь та остаточно визначитися з місцем проходження тестування. Основна сесія НМТ запланована на червень.

Замість результатів цьогорічного тестування для вступу можна буде скористатися й результатами минулорічного НМТ, або ЗНО 2021 чи 2020 років.

Оставить комментарий

avatar
250