Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВЧАНКИ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

ПОКРОВЧАНКИ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ
7 Гру 2021 10:37 | Новини Покрова
Елемент традиційного національного жіночого одягу представляють у всій його багатогранній красі. Покровчанки долучилися до флешмобу #українська_хустка_оберіг_мПокров2021, розпочатого відділом культури виконкому, прикрашають себе хустками, демонструючи вірність традиціям – зв’язок поколінь.
Різні за візерунками та розміром, з китицями та без – хустка залишається поза часом. Вона завжди у тренді та завжди до лиця, бо є невід’ємною частиною української культури. Тож сьоме грудня свято, шановане у нашому місті, бо дозволяє показати безмежжя автентичного аксесуару і неповторність образу покровчанок. Флешмоб, запропонований відділом культури, підхопили представниці різних професій, виставляючи світлини у хустинах. Майже у кожної з нею пов’язана родинна історія, у декого в скринях зберігаються хустини ще прабабусь, які передавалися з покоління в покоління.
Що хустина завжди була скарбом, стверджували у міському музеї, де разом із розповідями про історію головного убору, провели майстер-клас. Навчали дівчат пов’язувати хустину, як це робили і роблять у різних регіонах нашої безмежної України.
Хустка для українців – символ жіночності, вірності й кохання – оберег. Вона була невід’ємною частиною гардеробу, за словами працівників музею, вказувала на соціальний статус – достаток родини. Молоді жінки носили білі чи яскраві хустини, старші – темні, вдови – чорні. Вона супроводжувала від народження і до останнього дня, вказувала на любов, вірність, прощання і скорботу.
Говорячи про це, співробітники музею демонстрували можливості хустки, як аксесуару, наголошуючи, що вона є частиною української культурної спадщини, яка залишається з нами.
Протягом сьогоднішнього дня триватиме флешмоб, до якого можуть долучитися усі охочі, зробивши світлину у хустці та виставивши під хештегом #українська_хустка_оберіг_мПокров2021.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250