Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Пріоритет за сімейним вихованням. У Покрові відбувся “круглий стіл”

Пріоритет за сімейним вихованням. У Покрові відбувся “круглий стіл”
20 Сер 2020 11:08 | Новини Покрова

18 серпня заступник міського голови Наталія Бондаренко провела засідання круглого столу щодо розгляду порядку зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів, які здійснюють інституційний догляд і виховання дітей, затверджений постановою Кабінету міністрів України від 1 червня 2020 року № 586 “Деякі питання захисту дітей в умовах боротьби з наслідками гострої респіраторної хвороби COVID-19”.
У роботі міжвідомчого “круглого столу” взяли участь керівники та представники медичних закладів, УП та СЗН, управління освіти, інклюзивно-ресурсного центру, служби у справах дітей міськвиконкому та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Мова йшла про зміни в законодавстві, що стосуються умов зарахування дітей до закладів інституційного догляду, а також питань взаємодії органів місцевого самоврядування та комунальних закладів, так званої “дорожньої карти”, щодо забезпечення права дитини на здобуття освіти відповідно до її потреб.
За новим порядком, питання про доцільність влаштування дитини на цілодобове перебування до таких закладів розглядається комісією з питань захисту прав дитини на підставі заяви одного з батьків дитини або особи, яка їх замінює. До уваги беруться медичні показники дитини, висновки комплексної психолого- педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами та інші документи, що підтверджують стан сім’ї та причину влаштування дитини до закладу.
Рекомендація про доцільність влаштування дитини до закладу на цілодобове перебування приймається у випадку, якщо на місцевому рівні вичерпані усі інклюзивні можливості забезпечення її догляду і виховання у сім’ї або умовах, наближених до сімейних, з урахуванням найкращих інтересів дитини.

Учасники круглого столу виробили чіткий алгоритм дій усіх учасників даної процедури, аби максимально її спростити, передусім для батьків дітей.
Зазначалося, що дана постанова – це черговий крок в рамках Національної стратегії реформування інституційного догляду та виховання дітей. Принцип якого забезпечення найкращих інтересів дитини, пріоритетність сімейного виховання, надання сім’ї послуг та допомоги, що сприятиме її збереженню та повноцінному дитячому розвитку.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250