Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Спасибі Вам за мир і за життя!»

«Спасибі Вам за мир і за життя!»
10 Тра 2019 09:25 | Новини Покрова

Міський голова привітав ветеранів зі святом Перемоги.

З найтеплішими побажаннями, словами подяки та подарунками завітав Олександр Шаповал до сивочолих героїв. Для кожного з них травень – найочікуваніший місяць, бо відлік свого життя ведуть річницями Перемоги. Друга Світова – це їхня особиста історія, бо самі є історією великого подвигу. Про нього вони майже не розповідають, тільки уривки, бо війна стала випробуванням і болем. Бойові медалі є красномовними путівниками військових доріг.

Для Почесного громадянина міста, фундатора фізкультурного руху Андрія Черепа це ордени солдатської слави. Розвідник 81-ї гвардійської стрілецької дивізії, 233-го гвардійського стрілецького полку, 3-го стрілецького батальйону, йому було лише сімнадцять, коли потрапив на передову у саме пекло війни.Брав безпосередню участь у боях за звільнення Угорщини та Чехословаччини, Ясно-Кишинівській, Дебреценській, Будапештській, Братиславській, Празькій операціях, історичній зустрічі з американо-англійськими військами. Їх залишилося лише двоє з 18 розвідників взводу, яким належало жити.Дивом уцілів і Василь Іванович Мороз, воїн 261 запасного стрілецького полку, 61 стрілецької дивізії, який захищав рідні П’ятихатки у винищувальному батальйоні, а з 42-го ішов дорогами війни.Його шлях до Перемоги проліг через Румунію, Угорщину, завершився вже для водія мінометної бригади у Болгарії.

Сповна пізнав Другу світову і Михайло Федорович Сілін, мінометник 353 стрілецької дивізії Другого Українського фронту.- Кожен з ветеранів, яких залишилося так мало, є головним свідком війни, і то велике щастя, що герої – серед нас, – підкреслив Олександр Шаповал. – Я низько вклоняюсь нашим ветеранам, робітникам тилу, дітям війни. Їхнє життя – то історія нашої країни, нашого міста – це відданість і приклад для наслідування.

Для ветеранів Другої світової найголовнішим є пам’ять, а ще підтримка. За ініціативи міського голови ветерани, учасники бойових дій, отримують щомісячну допомогу з міського бюджету. Це одна з головних складових соціальної політики Покрова – не забувати про тих, кому завдячуємо життям.

Оставить комментарий

avatar
250