Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У ПОКРОВІ ПРОЙШЛИ УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ 76-Ї РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

У ПОКРОВІ ПРОЙШЛИ УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ 76-Ї РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ
6 Лют 2020 08:42 | Новини Покрова

Вшанувати світлу пам’ять полеглих та низько вклонитися всім захисникам рідної землі до обелісків прийшли численні містяни, представники влади, підприємств та організацій. Згідно з розпорядженням міського голови Олександра Шаповала в Покрові пройшли урочистості, присвячені пам’ятній даті.

Близько двох тисяч воїнів віддали своє життя за звільнення гірницького краю, більше трьох тисяч отримали поранення. Братські поховання селищ П.Хутори, Рудника, Гірницького, Олександрівки є одвічним нагадуванням тому, якої ціною було виборено мир. Сьогодні покровчани принесли до них квіти, хвилиною мовчання пом’янувши всіх, хто наближав перемогу. Нікопольсько-Криворізька операція стала одним з визначальних етапів Другої Світової, її назвуть другим Сталінградом воїни 57 та 82 гвардійських стрілецьких дивізій 8-ї гвардійської армії, 4-го гвардійського механізованого корпусу та 17-ї повітряної Армії, які у лютому 44-го звільняли наш край.

Про це говорили на урочистому мітингу, що пройшов на Алеї Слави, згадуючи подвиг визволителів, мирного населення, партизан і підпільників. Війна залишається у пам’яті, у піснях та поезіях, що лунали цього дня, серед яких і вірші Почесного громадянина міста, поета — Леоніда Казаріна.

Темі Другої Світової, окупації краю та довгоочікуваному миру було присвячено заходи у закладах культури, зустріч у територіальному центрі.

Музей розповідає покровчанам про війну, що залишила по собі свідчення та спогади наших земляків, які є частиною постійнодіючої експозиції, що і сьогодні, через 76 років, не припиняє оновлюватись.

Про те, що неможливо забути, про окупацію і перемогу, говорили наші ветерани на святковій зустрічі “Незабутній день визволення”, організованій за підтримки міського голови Олександра Шаповала.

У затишній атмосфері Школи мистецтв, за чашкою запашного чаю, вони згадували минуле, обпалені війною дитинство й молодість і ту, хвилюючу пам’ятну мить, коли на землю зійшов мир.

Разом з викладачами школи співали знайомі, до щему зворушливі пісні, насолоджуючись теплим спілкуванням у колі друзів. Ветерани дякували організаторам за свято — за пам’ять про світлий день, день визволення.

Оставить комментарий

avatar
250