Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

“Щедрий вечір” на головній площі міста. Покров зустрів «Старий Новий рік»

“Щедрий вечір” на головній площі міста. Покров зустрів «Старий Новий рік»
15 Січ 2020 15:52 | Новини Покрова

Період новорічних та різдвяних свят в Україні традиційно закінчується Василем та Меланкою. Цей день є початком нового року за старим стилем і супроводжується традиційними обрядами з переодяганням, щедрівками та посіванням.

Тож увечері 14 січня на центральній площі городян очікувало яскраве і веселе свято “Щедрий вечір, добрий вечір!”. Його підготували відділ культури міськвиконкому спільно з творчими колективами та загальноосвітніми закладами міста.

Покровчани мали змогу відвідати різноманітні майстер-класи та презентації, сфотографуватися в колоритних фотозонах, а навчальні заклади цього вечора запрошували на святкову ярмарку.

Люди з радістю приходили на площу цілими родинами, аби весело провести час.

Порадувала і святкова програма, ведучими якої виступили фахівці музею – Тетяна Подольчак і Людмила Карандєй. Кожен колектив намагався створити на сцені справжнє театралізоване дійство з яскравими костюмами, щедрівками, піснями й танцями. Свято об’єднало учасників різного віку, починаючи від поважних ветеранів і закінчуючи  наймолодшими покровчанами. Свої таланти городянам в черговий раз продемонстрували хор ветеранів війни та праці «Вікторія»,  творчий колектив Територіального центру, народний вокальний ансамбль “Любавичі”.

Дарували свою творчість і колективи Школи мистецтв, Дитячої музичної школи, Будинку творчості дітей та юнацтва, щедрувальники Навчально-виховного об’єднання. Надзвичайно проникливу композицію в стилі “акапела” виконала Мілена Полянська.

Неперевершеними були щедрувальники Шолохівського Будинку культури, з виставою пересипаною співами, танцями, “водінням Кози” та іншими веселими атрибутами. В автентичних костюмах, з Зіркою, символом сонця й світла, вони вітали покровчан, бажаючи щастя й процвітання.

А театральний колектив “Сюрприз ”дитячої школи мистецтв подарував усім запальний танок під композицію  «Старий рік минає» співака Дзідзьо.

Глядачі оплесками зустрічали артистів і кожен їх виступ. Усі учасники були відзначені дипломами та солодощами від міського голови Олександра Шаповала.

Ось так весело і колоритно Покров завершив цикл новорічних заходів, які несли радість і безліч позитивних емоцій. Хочеться висловити велику подяку усім творчим колективам і закладам, які ці кілька тижнів щиро дарували городянам свої таланти. Віримо, що отриманий заряд гарного настрою і бадьорості супроводжуватиме Покров увесь рік.

Оставить комментарий

avatar
250