Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Старшокласники з Покрова пройшли «Шляхами героїв»

Старшокласники з Покрова  пройшли «Шляхами героїв»
11 Жов 2019 08:54 | Новини Покрова

Патріотичний маршрутно-екскурсійний проект від ДніпроОДА вже третій сезон допомагає юнакам та дівчатам області особисто познайомитися зі справжніми Героями та з перших вуст дізнатися про сучасну історію нашої держави.

Напередодні Дня захисника України для 180 старшокласників з різних шкіл міста було організовано патріотичну екскурсію, як один із елементів патріотичного виховання учнівської молоді.

Спочатку діти відвідали військову частину у Гвардійському під Новомосковськом, де базується 25 окрема повітряно-десантна бригада. Учні були свідками і безпосередніми учасниками тренувань, потрапили до ангару з військовою технікою, дізналися про побут та армійські будні.

Заключним етапом екскурсії стали перший в Україні музей АТО та Алея Пам’яті, що у Дніпрі. Особисті речі захисників, фотографії, нагороди, листування з родичами, перегляд панорамного фільму, знищена військова техніка, пам’ятник, де маленька дівчинка на своїх крихітних долоньках простягає яблуко Захиснику – все це справило на юних покровчан сильні враження та викликало гордість за своїх земляків, які відстоюють цілісність держави. Особливістю таких екскурсій є те, що їх проводять військовослужбовці, які були в зоні АТО та волонтери. Вони щиро ділилися спогадами та відверто відповідали на запитання.

Оставить комментарий

avatar
250