Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Розчистили став і врятували від підтоплень сотню домівок у селі Широка Дача Широківського району

Розчистили став і врятували від підтоплень сотню домівок у селі Широка Дача Широківського району
5 Лип 2019 12:20 | Обласні новини

+1 екологічний проект. У селі Широка Дача Широківського району реанімували ставок. Його розчистили від багаторічного мулу й поглибили. Разом з тим навколишні будинки позбавили хронічних підтоплень. У рекреаційну зону завезли чистий пісок – на став потягнулися відпочивальники. Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА Руслан Стрілець.

 «Дбаємо про довкілля та покращуємо життя мешканців Дніпропетровщини. Зокрема, зариблюємо річки та розчищаємо водойми. Один з екопроєктів – відновлення гідрологічного режиму ставка в селі Широка Дача Широківського району. Став не чистили десь півстоліття. Весь цей час він тільки замулювався та заростав очеретом», – зазначив Руслан Стрілець.

Згодом водойма настільки обміліла, що глибина не перевищувала й метра. Гуси пішки ходили, жартували люди.

До обміління додалася й інша проблема: вода підтоплювала навколишні будинки. Найбільше потерпали мешканці вулиць Незалежної та Центральної.

«У сусідів води в підвалі по пояс було. Через це не користувалися ним роки три чи чотири. А в нас підвал вище – то набиралося до колін, – розказала місцева мешканка Валентина Бурковська. – На порятунок приходив насос. Але чим більше відкачували – тим швидше вода знову прибувала. Постійно благали, щоб ставок розчистили і врятували від підтоплень. І ось, нарешті, це зробили. Вода з льоху пішла – для нас це радість». 

Оставить комментарий

avatar
250