Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровська ОВА долучилася до форуму «Справедлива трансформація вугільних громад України»

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

Дніпропетровська ОВА долучилася до форуму «Справедлива трансформація вугільних громад України»
22 Жов 2024 16:37 | Обласні новини

У Шептицькому на Львівщині відбувся форум «Справедлива трансформація вугільних громад України». Він об’єднав міжнародних партнерів, дипломатичний корпус, представників уряду, обласних військових адміністрацій, місцевих громад, громадських організацій та бізнесу. До дискусії долучилася й Дніпропетровська ОВА.«Наша область має значні запаси кам’яного вугілля, яке є важливим джерелом для функціонування теплової електрогенерації. Разом із тим розуміємо, що шахти поступово вичерпують свій ресурс. Потрібно планово й поступового підготувати громади. Дати альтернативу, чіткий план розвитку. Аби мешканці могли працювати, забезпечувати родини», – наголосив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Юрій Яндульський.

Серед основних напрямків дискусії було сприяння інвестиційному розвитку вугільних регіонів, їх переходу на альтернативні джерела енергії. А ще – підвищення рівня енергоефективності у житлово-комунальній сфері.

Під час заходу Асоціація вугільних громад України підписала Меморандум про співпрацю з трьома профільними відомствами. Серед них міністерства енергетики, розвитку громад, територій та інфраструктури, захисту довкілля та природних ресурсів.

Схожі документи уклали Асоціації вугільних регіонів України та Польщі. А ще – окремі громади з іноземними містами-партнерами.Кожен меморандум передбачає взаємодію сторін у процесі справедливої трансформації вугільних областей. Акцент на вирішення економічних, соціальних та екологічних проблем, що виникають у зв’язку зі зменшенням видобутку вугілля.

Оставить комментарий

avatar
250