Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Винагорода за старанне навчання: в ОВА відзначили відмінників серед сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

Винагорода за старанне навчання: в ОВА відзначили відмінників серед сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування
19 Вер 2024 19:02 | Обласні новини

На Дніпропетровщині 77 сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, призначили грошову винагороду від області. Це учні середніх і старших класів, профтехів і вишів. Ті, які навчаються на відмінно. Разом з тим – активні в житті закладів освіти та поза ними. Обдаровані хлопці та дівчата приїхали в ОВА, де їм вручили Свідоцтва стипендіатів. 

«Такі діти – гордість Дніпропетровщини. У кожного непроста доля, але це не зламало їх. Вони цілеспрямовані. Докладають максимум зусиль, аби досягти успіху. І обласна стипендія, переможцями якої стали ці учні та студенти, – лише невеличкий крок до великих мрій. Мотивація та підбадьорювання, аби вірили в себе», – зазначила заступник начальника ОВА Надія Задорожна.Серед стипендіатів семикласниця з Дніпра Діана. Їй лише 12 років, натомість плани має амбітні. Одна з професій, яку прагне опанувати, – криміналіст. Загалом дорости хоче до найвищих постів.

«У майбутньому мрію стати президентом. Поки на таку посаду балотуюся у школі. Зараз якраз проходять вибори. Вже зробила свою відео презентацію. В ній розказала про себе й зміни, які б хотіла запровадити в закладі. Сподіваюся, що мене оберуть», – поділилася Діана. 

Мета 13-річного ліцеїста Ростислава з Божедарівської громади Кам’янського району – футбольна кар’єра. Для цього тренується щонайменше два рази на тиждень та з командою охоче долучається до змагань.«З першого класу навчаюсь на відмінно. Можливо тому, що все роблю старанно. Домашні завдання виконую інколи навіть наперед, щоб залишався час на інші справи. Серед улюблених предметів – інформатика, математика та фізкультура», – розказав Ростислав.  Цьогоріч розмір стипендії складає 9 тис грн. Традицію відзначати сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на Дніпропетровщині започаткували понад чверть століття тому.

Оставить комментарий

avatar
250