Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Ляшківській громаді створили першу в області Добровільну пожежну команду

У Ляшківській громаді створили першу в області Добровільну пожежну команду
12 Сер 2024 19:15 | Обласні новини

У Ляшківській громаді Дніпропетровської області створили першу Добровільну пожежну команду. У ній – керівники сільськогосподарських підприємств, трактористи та водії, які зголосилися безоплатно слідкувати за безпекою. Вони пройшли навчання. Дві машини їм передали рятувальники. Екіпірування та спорядження закупили місцевим коштом.

«Мешканці громади об’єдналися та запропонували на добровільній основі допомагати ДСНС. Наприклад, якщо займання станеться в полі, не треба буде чекати, доки приїдуть рятувальники. Можна одразу приборкувати вогонь. Коли стається надзвичайна ситуація, кожна хвилина має значення», – зазначила голова Ляшківської громади Юлія Омелян.

У складі пожежної команди 10 добровольців. Вони поділені на два екіпажі. Кожен має спеціалізовані авто для оперативних виїздів. Транспорт привели до ладу, оснастили сучасними насосами. З місцевого бюджету фінансуватимуть і паливо.

Перед тим, як приступити до роботи, команда пройшла навчання. Його проводили надзвичайники. Зокрема, проінструктували, як правильно користуватися пожежним рукавом та швидко заправлятися.

Оставить комментарий

avatar
250