Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині запрацював безбарʼєрний безпековий простір для дітей з особливими освітніми потребами

На Дніпропетровщині запрацював безбарʼєрний безпековий простір для дітей з особливими освітніми потребами
30 Лип 2024 17:15 | Обласні новини

На Дніпропетровщині запрацював перший в Україні безбарʼєрний безпековий простір для дітей з особливими освітніми потребами. Інтерактивний осередок відкрили на базі навчально-реабілітаційного центру, який працює з малечею з порушеннями розвитку. Він сприятиме адаптації та соціалізації. Про це повідомили в ОВА.

«Заклад відремонтований з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Є пандуси для дітей на кріслах колісних, широкі проходи для проїзду та мнемосхема для тих, хто має порушення слуху та зору. Цей простір унікальний і ми раді, що він відкрився саме в нашій області», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Локація поділена на шість зон, де проходитимуть заняття. Проводитимуть їх лікарі, педагоги, поліцейські та рятувальники. Розказуватимуть, як поводитися з електроприладами, на воді та на дорозі. Як показати, коли щось болить, аби дорослі допомогли.

Родзинка – технічні симулятори. Серед них – VR окуляри з імітацією пожежі. У віртуальній реальності хлопці і дівчата опанують алгоритм дій у такій ситуації. Є праска і пічка, які «димляться». А ще – інтерактивна схема з надання першої меддопомоги. Облаштували й «смугу перешкод» та кімнату психологічного розвантаження.

Оставить комментарий

avatar
250