Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

З початку року 32 родини області скористалися програмою «Муніципальна няня»

З початку року 32 родини області скористалися програмою «Муніципальна няня»
29 Лип 2024 17:25 | Обласні новини

На Дніпропетровщині цьогоріч послугою «Муніципальна няня» скористалися 32 родини. Ця урядова програма націлена на допомогу батькам. Вони офіційно наймають няню для дитини, а держава відшкодовує кошти на оплату її праці. Розмір компенсації у 2024 році – понад 7 тисяч гривень на місяць.

«Держава компенсує родинам суму у розмірі мінімальної заробітної плати на догляд за однією дитиною. Якщо «муніципальна няня» дивиться за трьома дітьми, то тоді сім’ї можуть отримати вже понад 21 тис грн на місяць. Така послуга – можливість для батьків вийти на роботу. При цьому малеча буде під наглядом», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Олена Кришень.

Щоб стати «муніципальною нянею» потрібно бути зареєстрованим як ФОП. Тоді людина зможе доглядати одночасно до 3-х малюків з однієї чи різних сімей. У себе вдома або ж за адресою проживання дітей. Це визначають батьки.

Якщо оформити статус юридичної особи, дозволяється організувати навіть міні-садок від 6 до 10 вихованців. Тільки тоді для належної праці няні знадобиться напарник чи напарниця.

Оставить комментарий

avatar
250