Нове на сайті



Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Цьогоріч на Дніпропетровщині місцевим коштом відремонтували 39 шкільних укриттів 

Цьогоріч на Дніпропетровщині місцевим коштом відремонтували 39 шкільних укриттів 
17 Лип 2024 21:05 | Обласні новини

З початку року в області місцевим коштом відремонтували 39 шкільних укриттів. Ще майже 30 – в роботі. Десятки планують привести до ладу. Фінансуватимуть оновлення з обласного та державного бюджетів. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«Поки у дітей літні канікули, дорослим час подбати про підготовку до нового навчального року. У переліку нагального – створення безпечного середовища. Адже прагнемо максимально повернути учням Дніпропетровщини офлайн навчання. Головна умова для цього – наявність укриттів», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Він додав, що область, як і торік, втілюватиме окремий проєкт з облаштування укриттів. Їх планують оновлювати за гроші державної субвенції та громад. Модернізувати збираються 9 об’єктів на п’яти територіях.

Після капітального перевтілення укриття одного з навчально-виховних комплексів Дніпра запрацювало навесні 2024-го. Воно розраховане на 170 людей.

Під час повітряної тривоги туди спускаються молодші учні і вихованці місцевого дошкільного відділення. Поки школярі на літньому відпочинку, укриттям користуються лише найменші.

Оставить комментарий

avatar
250