Нове на сайті



Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Додаткові системи Patriot, ситуація на полі бою та реалізація результатів Саміту миру: Володимир Зеленський зустрівся з Олафом Шольцом

Додаткові системи Patriot, ситуація на полі бою та реалізація результатів Саміту миру: Володимир Зеленський зустрівся з Олафом Шольцом
11 Лип 2024 02:55 | Обласні новини

У Вашингтоні Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Глава держави відзначив критичну важливість термінового постачання в Україну додаткових систем ППО на тлі цілеспрямованого знищення Росією важливих об’єктів української цивільної інфраструктури, включно з енергетичною системою та медичними закладами.

«Заява щодо постачання додаткових систем Patriot є важливою, і ми вдячні Німеччині та партнерам за такий крок. Водночас нам потрібно більше допомоги для протидії російським ударам із повітря: більше систем ППО та літаки F-16», – зазначив він.

Лідери засудили російську атаку на дитячу лікарню «Охматдит». Президент подякував за готовність Німеччини прийняти її пацієнтів.

Володимир Зеленський розповів Олафу Шольцу про ситуацію в повітряному просторі та на фронті, зокрема на Харківському напрямку та сході нашої країни. Співрозмовники обговорили стратегії боротьби з носіями російських керованих авіабомб та розвідувальними дронами.

Оставить комментарий

avatar
250