Нове на сайті



Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Разом з Америкою світ здатен робити правильні речі – виступ Володимира Зеленського в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана

Разом з Америкою світ здатен робити правильні речі – виступ Володимира Зеленського в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана
10 Лип 2024 15:45 | Обласні новини

Щиро дякую! Насамперед дякую за запрошення!

Шановні пані та панове!

Пане Раян, дякую за тепле представлення!

Пане Макконнелл, я вдячний за вашу твердість у захисті свободи й за ваші візити в Україну, щоб побачити, наскільки важливо зараз перемогти. Перемогти російську війну й терор. Перемогти, щоб слова, сказані у ХХ столітті, залишалися актуальними й сьогодні: «Стратегія миру завжди була простою: бути достатньо сильним, достатньо рішучим, щоб жоден супротивник навіть на мить не подумав, що війна може принести плоди».

Це слова Рональда Рейгана. Він сказав їх у 1988 році про стратегію НАТО, і символічно повторити їх зараз тут, напередодні саміту НАТО у Вашингтоні. Минає час, але все більше людей замислюються над тим, що сказав Президент Рейган, що він зробив, що змінив.

І це слова про Америку – Америку, яку світ цінує, якій вдячний, яку хоче бачити – хоче бачити, як вона веде світ так, як може тільки Америка.

Рейган виголосив цю промову 23 лютого. Наступне лютневе число – 24 лютого, але вже в зовсім іншій епосі, у 2022 році, – стало днем найбільшого виклику як для спадщини Рейгана, так і для заснованого на правилах світового порядку, того порядку, який Президент Рейган хотів зберегти в будь-який час. Чи збережений він зараз?

Оставить комментарий

avatar
250