Нове на сайті



Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Новий оборонний пакет, повернення енергетичної безпеки та підготовка Українського легіону: Володимир Зеленський зустрівся з Дональдом Туском

Новий оборонний пакет, повернення енергетичної безпеки та підготовка Українського легіону: Володимир Зеленський зустрівся з Дональдом Туском
8 Лип 2024 23:55 | Обласні новини

Польща надасть Україні новий оборонний пакет. Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час спільної пресконференції з Премʼєр-міністром Польщі Дональдом Туском. 

Глава держави подякував Польщі за готовність і надалі підтримувати нашу країну та відзначив співпрацю в контексті посилення української ППО. 

«Особливо ми вдячні щодо спеціальних домовленостей. Це відображено в безпековій угоді й передбачено положенням про розробку механізму щодо збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, випущених у напрямку Польщі. Наші команди разом із військовими опрацюють, як швидко ми можемо реалізувати цей пункт», – повідомив Володимир Зеленський.

Також безпекова угода передбачає формування та підготовку на території Польщі Українського легіону. 

«Український легіон тренуватиметься в Польщі й буде оснащений за допомогою партнерів. Кожен громадянин України, який вирішить бути в легіоні, зможе підписати контракт зі Збройними Силами України. Зараз наші команди опрацьовують усі нюанси цієї пропозиції», – зазначив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250