Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підсумки навчального року, НМТ, олімпіади та змагання: про новини області в освіті та спорті 

Підсумки навчального року, НМТ, олімпіади та змагання: про новини області в освіті та спорті 
25 Чер 2024 21:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині підбили підсумки навчального року – в області понад тисяча медалістів. Випускники вже пройшли випробування основної сесії національного мультипредметного тесту. А спортсмени регіону вибороли нагороди на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Про новини в освіті та спорті під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Ірина Грицай.

«На Дніпропетровщині завершилася основна сесія національного мультипредметного тесту. Результати учасники зможуть отримати у персональних кабінетах до 2 липня. З 11 по 19-го триватиме додатковий тур НМТ – для тих, хто з поважних причин не складав перший іспит, – сказала Ірина Грицай. – А ще до середини липня відбуватимуться основні сесії бакалаврських і магістерських вступних випробувань». 

За підсумками навчального року в області 1051 золотий медаліст. Ще 278 випускників здобули срібну медаль. Понад дві тисячі дев’ятикласників отримали свідоцтво про здобуття базової середньої освіти з відзнакою.

«До Дніпропетровської області надійшли майже 44 тис підручників для 5 класу та понад 194 тис – для 7 класу. Їх розподіляємо між навчальними закладами по всьому регіону, – розповіла заступник начальника ОВА. – До кінця тижня отримаємо ще майже 50 тис примірників».

Оставить комментарий

avatar
250