Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Публічних службовців Дніпропетровщини навчають основам вебдоступності

Публічних службовців Дніпропетровщини навчають основам вебдоступності
18 Чер 2024 21:05 | Обласні новини

На Дніпропетровщині пройшов тренінг з основ цифрової доступності для публічних службовців. Представників комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування навчали писати адаптивні тексти для соцмереж та сайтів. А ще – підлаштовувати їх візуальне оформлення під потреби всіх користувачів. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

«Державні ресурси – це безальтернативне джерело офіційної інформації. Вони повинні бути доступними для всіх. Фахівці, які їх ведуть, мають знати всі вимоги, покращувати свої навички, вміння адаптувати сторінки. Наприклад, розуміти, як використовувати контрастні кольори, аби було зручно людям з порушенням зору», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Вебдоступність – це вимоги до онлайн-контенту, які допомагають усім скористатися електронним продуктом. Наприклад, незрячим людям, із когнітивними, зоровими та слуховими порушеннями та маломобільним.

«В останні роки уряд впровадив багато змін, що стимулюватимуть державні органи підвищувати вебдоступність їхніх продуктів. Водночас, важливо, щоб публічні службовці знали, як застосовувати нові вимоги на практиці», – розповідає спеціалістка з політики цифровізації «Проєкту підтримки Дія» UNDP Оксана Гречко.

Оставить комментарий

avatar
250