Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Криворіжжі запрацює 13 сучасних очисних станцій води: першу вже запустили

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/

На Криворіжжі запрацює 13 сучасних очисних станцій води: першу вже запустили
18 Чер 2024 17:44 | Обласні новини

У Широківській громаді, що на Криворіжжі Дніпропетровської області, запрацювала сучасна очисна станція. Відтепер місцеві за будь-яких умов матимуть доступ до питної води. Проєкт реалізований за підтримки Уряду Чехії. Загалом у районі запустять 13 таких установок. 

«Криворіжжя – один з районів Дніпропетровщини, який потерпав від зневоднення через підрив окупантами Каховської ГЕС. Тоді місцеві залишилися без стабільної централізованої послуги. Із завершенням будівництва магістрального водогону, ситуація виправляється. Але ворог підступний, тож для нас важливо, аби в людей завжди була альтернатива. Вдячний міжнародним друзям, які розділяють нашу позицію та допомагають з втіленням таких ініціатив», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Проєкт реалізували у взаємодії з Урядом Чехії. Перемовини з його представниками фахівці області та району розпочали з обмілінням водосховища.

Зрештою партнери взяли на себе закупівлю обладнання, транспортування та установку. Також організували навчання для тих, хто на місцях буде обслуговувати очисні станції. До тренінгів долучилося більш ніж 20 спеціалістів. Проходили вони у Чехії та Києві.

Потужні установки згодом облаштують в Апостолівській, Глеюватській, Гречаноподівській та Девладівській громадах. А ще – Зеленодольській, Карпівській, Лозуватській, Новолатівській, Нивотрудівській, Софіївській.

Оставить комментарий

avatar
250