Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Шістнадцять мешканців Дніпропетровщини отримали звання «Почесний донор»

Шістнадцять мешканців Дніпропетровщини отримали звання «Почесний донор»
14 Чер 2024 19:55 | Обласні новини

Шістнадцять мешканців регіону отримали звання «Почесний донор». Кожен здавав кров щонайменше 40 разів. Запрошеним вручили грамоти, вітальні листи, посвідчення і нагрудні знаки. Відзначили й «Заслуженого донора». Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Вони здавали кров десятки, а деякі понад сотню разів. Задля порятунку життів. Кожна їхня донація дає шанс на одужання щонайменше трьом людям. Військовим і цивільним. Постраждалим від ворожих обстрілів. І тим, хто бореться з тяжкими хворобами. Донори – люди з великим серцем, які роблять велику справу», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. 

Серед нагороджених – айтівець Олексій. Хлопець здавав кров та її компоненти 44 рази. Планує робити це й надалі. Каже, в нього одна з найпоширеніших друга позитивна група. А значить і потреба в ній велика.

«У 2018 році попросили здати кров колеги. З того часу роблю це постійно. Мені не важко. Закликаю інших долучаться до цієї справи. Крапля крові дійсно може врятувати чиєсь життя», – наголосив Олексій. 

Оставить комментарий

avatar
250