Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна та США підписали найсильнішу угоду за весь час незалежності нашої держави – Володимир Зеленський

Україна та США підписали найсильнішу угоду за весь час незалежності нашої держави – Володимир Зеленський
14 Чер 2024 14:55 | Обласні новини

Підписана зі США двостороння безпекова угода підтверджує надійність підтримки незалежності України з боку Сполучених Штатів. Про це Президент Володимир Зеленський заявив в Італії під час спільної пресконференції з Президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом.

Володимир Зеленський подякував Джозефу Байдену за лідерство, яке проявилося, зокрема, цією угодою та роками підтримки України, а також обом командам, які працювали над змістом документа.

«І, звичайно, я хочу подякувати кожному українському воїну, усім нашим людям, чия сміливість зробила можливим такий рівень союзництва між Україною та США. Пишаюся нашими людьми й тим, що може Україна. І я дуже вдячний усім американцям, усім в Америці, хто посилює американське лідерство», – зазначив він.

Президент України наголосив, що в угоді містяться пункти щодо справедливої відповідальності Росії за цю війну та важливі позиції щодо зброї для українського захисту. Зокрема, конкретні пункти щодо систем «Петріот», постачання Україні ескадрилей винищувачів та необхідної зброї.

Оставить комментарий

avatar
250