Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Цифровізація громад: відбувся Digital Power Summit 2024

Цифровізація громад: відбувся Digital Power Summit 2024
7 Тра 2024 16:55 | Обласні новини

Під час форуму, CDTO ОВА та цифрові лідери громад поспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах. 

Серед ключових тем:

Учасники саміту взаємодіяли інтерактивно – у групах обговорили успішні локальні цифрові проєкти: проаналізувати результати, обмінялися думками та ідеями. Менторами груп стали регіональні координатори Програми EGAP та CDTO ОВА. Після обговорень кожна група представила учасникам форуму цифрові кейси, які можна ініціювати на місцевому рівні. 

Також онлайн до форуму долучився Індрек Еенсаар, керівник Департаменту Інновацій  муніципалітета Сауе (Естонія). Він поділився досвідом цифровізації в своєму муніципалітеті та наголосив на важливості підтримувати жителів громад під час впровадження цифрових проєктів. 

«В Україні реформа децентралізації є важливою складовою публічного урядування. Реалізація цього неможлива без громад, які активно залучені в процеси трансформації та впроваджують ініціативи Мінцифри на місцях. Щоб оцінити рівень цифровізації громад, спільно з партнерами розробили перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. Як і Digital Economy and Society Index, що відстежують еволюцію держав-членів ЄС, наш Індекс враховує цифрову економіку. Це дозволяє оцінити рівень розвитку інформаційних технологій та доступу до них у громадах. А також забезпечити зростання конкурентоспроможності громад і їхній інноваційний розвиток. Дякую громадам, які долучилися та надали інформацію у форматі самооцінки», — зазначає Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Оставить комментарий

avatar
250